Tip! Gratis geld verdienen op internet? Dat kan iedereen!

Bespaar op inkt

Tags: , , , , ,

1 reactie


Inktcartridges zijn duur, en korsten in verhouding tot de printer veel geld. Ze lijken ook altijd leeg te zijn. Gelukkig kun je er wat aan doen en geld besparen op inkt.

Minder inkt gebruiken

Met deze tips zorg je ervoor dat je minder inkt gebruikt bij het printen en dus ook minder vaak inktcartridges aan hoeft te schaffen.

 • Stel de printer zo in dat deze minder inkt gebruikt. Je moet hierbij zoeken onder ‘afdrukkwaliteit’. Stel je de printer in op bijvoorbeeld ‘snel’ of ‘concept’ dan vliegen de printjes vele malen sneller uit de printer en wordt er veel minder inkt gebruikt.
 • Als je een webpagina gaat printen, zoek dan altijd eerst naar een printversie. Deze versie’s laten grote afbeeldingen en ingekleurde vlakken weg, en gebruiken veel minder inkt bij het uitprinten.
 • Zijn de inktcartridges bijna leeg en loop de kwaliteit van de printjes terug? Vervang de cartridges dan niet direct. Je kunt vaak nog een aantal pagina’s printen door de afdrukkwaliteit op ‘hoog’ te zetten.
 • Ga bewust om met de printer. Het is niet altijd nodig om documenten, afbeeldingen, webpagina’s of emails te printen. Misschien kun je ze mailen? Of op een USB-stick zetten? Een email kun je ook doorsturen. Een webpagina kun je ergens anders ook bezoeken, mits er internettoegang is.
 • Kies een ander lettertype (font). Zogenaamde ‘slim’ lettertypes als ‘Century Gothic’ gebruiken minder dikke letters dan bijvoorbeeld ‘Arial’. Het kost dus ook minder inkt om deze letters op papier te zetten.

Goedkope inktcartridges

Inktcartridges hoeven niet duur te zijn. Even zoeken op internet levert tal van sites op die ‘huismerk’ cartridges verkopen die van prima kwaliteit zijn en tientallen euro’s goedkoper zijn.

 • 123inkt.nl is een aanrader. Ze verkopen huismerk inkt van uitstekende kwaliteit voor veel minder geld dan de originele cartridges. Daarnaast verkopen ze ook de originele inktcartridges. Ze verkopen inkt voor de meest recente printermodellen, maar ook voor zeer oude printers.
 • Inkttoppers levert zowel originele als compatible inkt en toners voor bijna alle inkjet- en laserprinters, tegen zeer scherpe prijzen.
 • Inktwereld.nl heeft een ruim assortiment, waarvan meer dan 4000 artikelen uit voorraad leverbaar. En ‘voor 16.00 uur besteld, morgen in huis’!
 • inktpatroonshop.nl geeft deze maand 10% korting op alle producten!
 • Inktshop.nl heeft een gemakkelijk te gebruiken zoekfunctie om de juiste inktcartridges te selecteren.

Inktcartridges inwisselen voor geld

Lege inktcartridges zijn nog veel geld waard en kunnen bij een aantal bedrijven ingewisseld worden voor geld. Voor het inleveren van een inktcartridge kun je een vergoeding krijgen van 50 cent tot zelfs 2 euro per stuk.

Enkele bedrijven waar inktcartridges ingeleverd kunnen worden zijn:  legecartridge.nl, GBSrecycling en inkt-collect.

Het inleveren gaat meestal als volgt:

 1. Je verzamelt een aantal lege inktcartridges.
 2. Stop de cartridges in een doos of stevige envelop.
 3. De cartridges worden kosteloos opgehaald of je kunt de doos gratis opsturen.
 4. Je ontvangt de vergoeding automatisch op je bankrekening.

Er zijn dus diverse manieren om geld te besparen op inkt. Je kunt minder inkt gebruiken bij het printen, goedkopere inkt aanschaffen of zelfs geld verdienen met lege inktcartridges. Alles bij elkaar kun je een hoop geld besparen.
advertentie

1 reactie op “Bespaar op inkt”


 1. Juno Vlieland zei op 24 februari 2012 om 15:05:

  Nog meer goedkoper printen tips: http://www.vuljespaarpot.nl/gooi-je-geld-niet-weg-6-slimme-tips-om-goedkoper-te-printen/Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: NuCash Euroclix Goudmails Moneymiljonair Sneleuro Geldrace