Tip! Gratis geld verdienen op internet? Dat kan iedereen!

Bespaar geld op de vakantie

Tags: , , , ,

1 reactie


Op vakantie gaan is duur. Het kost al snel meer geld dan verwacht. Bespaar geld op de vakantie met deze tips. Voor én na vertrek.

Voor vertrek

Je kunt ook geld besparen bij het boeken van de vakantie. Hiermee houd je meer geld over om leuke dingen op vakantie zelf te doen.

 1. Ga indien mogelijk met meerdere mensen op vakantie. Als je een hotelkamer, appartement of vakantiehuisje deelt met vrienden of familie, dan is dit altijd goedkoper.
 2. Boek je vakantie via internet. Niet alleen is internet handig voor het zoeken van de beste prijs, maar zijn de reizen vaak ook goedkoper dan bij het reisbureau.
 3. Boek een los vliegticket. Gebundelde vakanties zijn gemakkelijker, maar het loont de moeite om zelf op zoek te gaan naar een vliegticket. Hiermee kan je zeker een paar tientjes besparen. Enkele sites voor vliegtickets zijn: CheapTickets.nl en VliegTickets.nl
 4. Ga op vakantie in eigen land. Er zijn waarschijnlijk genoeg gebieden in Nederland die je nog nooit bezocht hebt. Een vakantie is een mooie manier om je eigen land beter te leren kennen. Neem eens een kijkje op: Vakantieveluwe.com, EenVakantieHuisje.nl.
 5. Boek een appartement in plaats van een hotel. Je kunt dan zelf je eigen eten bereiden, en bent dan niet genoodzaakt iedere dag uit eten te gaan. Dit geldt voor het ontbijt, de lunch, en het diner!
 6. Ga all-inclusive. Op het eerste gezicht lijkt een all-inclusive vakantie een stuk duurder. Maar in de praktijk is dit echter niet zo. Eten en drinken is op de vakantie namelijk de grootste uitgavenpost. Hier kan dus flink op bespaard worden.

Op vakantie

Er zijn genoeg dingen die je kunt doen om het verblijf op vakantie goedkoper te maken.

 1. Ga niet naar het strand, maar naar het zwembad bij het hotel/appartement. Bij het strand betaal je vaak enkele euro’s voor de huur van ligbedden en/of een parasol. En als je niet aan het strand verblijft, bespaar je ook op de taxi of bus.
 2. Koop voordat je vertrekt zonnebrand. Voor een fles betaal je op vakantie al snel 20 euro. Koop je dit thuis, dan betaal je ongeveer slechts de helft. De Consumentengids ‘beste koop’ (maart 2011)  is de ‘Kruidvat notenmelk SPF 15′. Deze kost slechts 6,80 euro en is alleen verkrijgbaar bij het Kruidvat. Voor andere merken, zie DeOnlineDrogist.nl of DrogistDrogist.nl.
 3. Bel niet met je eigen telefoon, maar vanuit een telefooncel. Het bellen vanuit het buitenland met je mobiele telefoon is erg duur. Je bespaart veel geld als je een telefoonkaart koopt en vanuit een telefooncel belt. Pas ook op met het bellen vanuit je hotelkamer. Dit is vaak nauwelijks goedkoper dan bellen met je eigen telefoon.
 4. Schakel je voicemail uit. Het afluisteren van je voicemail kost namelijk ook geld. Probeer zo veel mogelijk te sms’en om nog meer geld te besparen.
 5. Pas op met pinnen of geld uit de geldautomaat halen. Afhankelijk van het land waarin je verblijft, en bij welke bank je een rekening hebt, kost het pinnen of het gebruik van de geldautomaat enkele euro’s of zelfs een percentage van het bedrag. Zorg dus dat je contant geld op zak hebt, of gebruik eventueel een creditcard. (Maar let op, het gebruik van een creditcard kan ook geld kosten, vaak wel goedkoper dan pinnen.)
 6. Koop locale producten in de supermarkt. Als je de locale eetgewoonten aanhoudt, dan is dit goedkoper dan het kopen van geïmporteerde producten in de supermarkt. Wil je toch graag pindakaas of hagelslag eten op vakantie? Neem deze dan zelf mee.

Bespaar geld op de vakantie met deze gemakkelijke tips. De vakantie wordt er niet minder leuk op, wel goedkoper.
advertentie

1 reactie op “Bespaar geld op de vakantie”


 1. Patrick zei op 14 augustus 2011 om 10:20:

  Vond de tip van de zonnebrand wel een goede. Vergeet die meestal in te pakken en op zonnige vakantiebestemmingen slaan ze er vaak een slaatje uit.Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: NuCash Euroclix Goudmails Moneymiljonair Sneleuro Geldrace