Tip! Gratis geld verdienen op internet? Dat kan iedereen!

Bescherm je kleding tegen motten

Tags: , , ,

geen reacties


Bescherm je kleding goed tegen motten, want deze insecten kunnen grote schade aanbrengen.

Motten kunnen kleding, tapijt en andere stoffen vernielen. De larven van deze motten gebruiken de wolvezels als voedsel. Wolvezels bestaan namelijk chemisch gezien uit eiwitten. Katoen en synthetische vezels worden door de larven niet gegeten, maar motten kunnen wel hun eitjes hierop afzetten.

Motten en hun larven kunnen slecht tegen zonlicht. Bij kleding dat vaak gedragen wordt, en dus vaak in het zonlicht komt, is de kans op motschade klein. Bij kleding dat lang in de kast ligt, is het dus belangrijk dat u deze kleding beschermt tegen motten.

Motschade voorkomen

Er zijn een aantal maatregelen die u kunt treffen om schade door motten te voorkomen:

  • Houd uw kledingkast schoon. Gebruik af en toe de stofzuiger om oud vuil en stof te verwijderen. Hetzelfde geldt voor uw tapijt en gordijnen. Met goed stofzuigen verwijdert u de larven.
  • Koop mottenbestrijdingsproducten of mottenballen. Met deze producten beschermt u uw kleding goedkoop tegen schade, en bespaart u een hoop geld op de aankoop van nieuwe kleding!
  • Gebruik gif om de motten te bestrijden.
  • Gebruik sterk geurende planten en kruiden (rozemarijn, lavendel, enz.) om de motten weg te houden.
  • Reinig uw kleding goed. Motten houden van zweet-, urine- en vetvlekken.

Motten bestrijden

Heeft u eenmaal gaten in uw kleding, dan is het belangrijk deze zo snel mogelijk te bestrijden. De motten kunnen uw gehele kledingcollectie vernielen. Er zijn een aantal dingen die u kunt doen:

  • Gebruik papierstroken of cassettes met anti-mot middelen. Deze werken zes tot acht maanden, en zijn goedkoop aan te schaffen.
  • Was uw kleding op hoge temperatuur. Vanaf circa 50 graden Celsius gaan de motten dood. Dit is alleen niet aan te raden vanwege het krimpen van de kleding.
  • Stop uw kleding in de vriezer (in een plastic zak). De motteneieren en larven gaan hierdoor dood.
  • Werkt dit alles niet, dan is het aan te raden om een professioneel bedrijf in te schakelen.

Met een motvrije kledingkast (en huis) kunt u nog jaren genieten van uw kleding en bespaart u veel geld op de aanschaf van nieuwe kleding.
advertentie


Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: NuCash Euroclix Goudmails Moneymiljonair Sneleuro Geldrace